Velkommen‎ > ‎

Nyhedsbrev

Ungt klavertalent i Hørsholm Musikforening

Den 25-årige Gustav Piekut, som spiller i Trommen mandag den 9. november kl. 19.30, hører til blandt de mest fremtrædende i den unge musikergeneration. Han er vokset op i Kolding i en familie uden andre professionelle musikere. Allerede som 6-årig insisterede han på at gå til klaverundervisning, og som 12-årig debuterede han som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester. Siden har han modtaget stort set alle de væsentlige talentpriser, bl.a. Sonnings Talentpris i 2018 og P2’s Talentpris i 2020. I dag studerer han på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jens Elvekjær, og i 2019 udsendte han sit debutalbum med Beethovens ”Diabellivariationer”.

Ved overrækkelsen af P2-prisen lød det i juryens motivering: ”Gustav Piekut har i de seneste år markeret sig som en usædvanlig og indlysende begavelse på sit felt. At træde ind på den internationale musikscene med så dristigt et debutprojekt som en indspilning af Beethovens notorisk krævende ”Diabellivariationer”, inden man overhovedet har færdiggjort sine studier, er ambitiøst. Men resultatet viser, som alt andet, Gustav Piekut træder frem med, at vi i denne unge musiker har fået en ny, dansk pianist, der både mener det alvorligt med musikken og er i stand til at indfri de store krav, han stiller til sig selv”.

På programmet for aftenens koncert står to af klaverlitteraturens sværvægtere, Debussy: Préludes, bog 2 og Schubert: Klaversonate nr. 20, A-dur, D. 959.

Gæstebilletter á 150 kr. kan købes i Trommens billetsalg fra kl. 19 eller på trommen.billetten.dk.

Comments