Velkommen‎ > ‎

Nyhedsbrev

Musik og poesi i Trommen 

Hørsholm Musikforening byder på en poetisk aften tirsdag den 6. marts kl. 19.30, hvor pianisten Christina Bjørkøe sammen med violinisten Niklas Walentin og lyrikeren Niels Hav har sammensat et spændende program, der blander musik og poesi. Programmet består af to af violinlitteraturens mesterværker, Johannes Brahms’ sonate nr. 2 i A-dur, opus 100 og César Francks sonate for violin og klaver i A-dur. De to sonater indrammer den poetiske del af programmet, hvor Niels Havs oplæsning af sine digte veksler med stykker fra Schumanns ”Kinderszenen” og et helt nyt værk af komponisten Mogens Christensen, ”Der Dichter spricht”, der er skrevet til Christina Bjørkøe og Niels Hav. 

Christina Bjørkøe debuterede fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1997. Hun optrådte som solist med symfoniorkester allerede som 16-årig og har siden givet talrige koncerter som solist og kammermusiker herhjemme og rundt i Europa, USA, Sydamerika og Asien. Hun har modtaget adskillige priser og legater, bl.a. P2-prisen for indspilningen af Carl Nielsens klaverværker. Blandt hendes mange andre berømmede Cd-indspilninger kan nævnes Beethovens Diabelli-variationer, Bachs Goldberg-variationer og Knudåge Riisagers klaverværker. Christina Bjørkøe er ansat som docent ved Syddansk Musikkonservatorium. 

Koncerten bliver en lejlighed til at stifte bekendtskab med den unge violinist Niklas Walentin, der med kort varsel er trådt til i stedet for Sara Wallevik, der desværre har måttet melde afbud til koncerten. Niklas Walentin har for længst placeret sig helt i front blandt de unge talenter. Han havde i november 2017 en opsigtsvækkende debut fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og han har forinden vundet de fleste danske konkurrencer for klassisk musik og modtaget dertil hørende talentpriser. I 2014 vandt han sammen med Trio Vitruvi P2-Kammermusikkonkurrencen. 

Niels Hav er digter og novelleforfatter. Hans værker er oversat til mange sprog, bl.a. engelsk, arabisk og persisk. Han har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige stipendium og en række arbejdslegater. Seneste udgivelser ”De gifte koner i København” (Jorinde & Jorinde) og ”Grundstof” (Gyldendal). Sammen har Christina Bjørkøe og Niels Hav optrådt med musik & poesi herhjemme og i Frankrig, Tyskland, Emiraterne og Kina. 

Gæstebilletter kan købes i Trommen. Pris 150 kr. (incl. gebyr). 

Med venlig hilsen 

Bestyrelsen

   

 

 

 

 

                                                                                                                   

 

 

 

 

                                                                     

  

 

  


 

               

Comments