Velkommen‎ > ‎

Nyhedsbrev

Onsdag den 6. november kl. 19.30 præsenterer Hørsholm Musikforening for første gang den ungarske pianist Dénes Várjon ved en soloaften i Trommen. 

Musikforeningens formand Henrik Brendstrup omtaler Dénes Várjon som en eminent musiker, der i dag står som en af de fornemste repræsentanter for den stolte ungarske pianist-tradition, der også inkluderer Andràs Schiff, som er en af Várjons lærere og god ven af Hørsholm Musikforening fra adskillige koncerter. For Henrik Brendstrup er det personligt en stor glæde at byde velkommen til Dénes Várjon, som han har kendt gennem mange år og været så heldig at kunne spille sammen med ved flere lejligheder. Dénes Várjon er efterspurgt over hele verden, både som solist og kammermusiker. Han har medvirket ved talrige festivaler, bl.a. ved de årlige Ittinger Konzerttage i Schweiz, som organiseres af Andràs Schiff. 

Ved koncerten i Trommen bliver vi beriget med et rent Beethoven-program, hele fire af komponistens klaversonater, der spænder helt fra den tidlige opus 7 i Es -dur til hans sidste klaversonate i c-mol, opus 111. Der er således mulighed for at få et overblik over Beethovens samlede oeuvre for soloklaver, det der er blevet kaldt klaverlitteraturens ”Nye Testamente”, hvor så J.S. Bach´s ”Wohltemperiertes Klavier” er det ”Gamle Testamente”. Det skal blive spændende at høre disse mesterværker i hænderne på en virkelig kapacitet ved flygelet.

Med venlig hilsen 

Bestyrelsen

 

 

 

 

Comments