Velkommen‎ > ‎

Nyhedsbrev

Oslo Strygekvartet og Mathias Hedegaard besøger Hørsholm Musikforening

Onsdag den 13. oktober kommer Hørsholm Musikforening endelig i gang med sæsonens koncertprogram. Efter sidste sæsons mange corona-aflysninger skulle 1. koncert i sæson 2021-22 have fundet sted 15. september i Trommen, men så måtte Trommen aflyse på grund af problemer med installeringen af salens nye stole. 

Koncerten foregår i Hørsholm Kirke kl. 19.30, og den byder på et genhør med Oslo Strygekvartet, der sammen med tenoren Mathias Hedegaard fortolker Franz Schuberts ”Winterreise” i et arrangement for sang og strygekvartet. Forinden spiller kvartetten Erich Korngolds 2. strygekvartet. 

Oslo Strygekvartet blev grundlagt i 1991 og kan altså i år fejre 30-års jubilæum. To af grundlæggerne spiller stadig i kvartetten, 1. violinen Geir Inge Lotsberg og cellisten Øystein Sonstad. I 2007 kom 2. violinen Liv Hilde Klokk til, og i 2018 blev Magnus Boye Hansen kvartettens bratschist. Kvartettens brede repertoire spænder fra klassikerne til den nyeste musik, og de har høstet fine anmeldelser for deres mange indspilninger og koncerter i ind- og udland. Samarbejdet med Mathias Hedegaard er nyt, og ”Winterreise” i Øystein Sonstads bearbejdelse for tenor og strygekvartet opføres for første gang i Danmark. Mathias Hedegaard og pianisten Tove Lønskovs indspilning af netop ”Winterreise” modtog i år P2-prisen som ”Årets klassiske indspilning”. Det bliver spændende at høre denne version af de 24 sange i Schuberts sidste sangcyklus. 

Gæstebilletter til koncerten kan købes i kirken fra kl. 19. Pris: 150 kr.

 

Comments