Nyhedsbrev

Nightingale String Quartet i Hørsholm Kirke

Med koncerten i Hørsholm Kirke mandag den 25. april kl. 19.30 afslutter Hørsholm Musikforening sæson 2021-22. Nightingale String Quartet, der for længst har markeret sig som en af de førende kvartetter herhjemme, spiller strygekvartetter af Boccherini, Vagn Holmboe og Robert Schumann.

Nightingale String Quartet har base i København og består af violinisterne Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, Maria Louise Broholt Jensen på bratsch og Louise Schwab på cello. Kvartetten er uddannet fra DKDM i København, hvor professor Tim Frederiksen siden dens dannelse i 2007 har fungeret som trofast mentor.

Nightingale String Quartet er prisvindere ved flere nationale og internationale kammermusik-konkurrencer, og den modtog i 2010 DR P2’s Talentpris for ”med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske strygekvartet til at sprælle af liv – så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere”. Foruden omfattende koncertvirksomhed i Danmark har kvartetten turneret i bl.a. Brasilien, England, Holland, Kina, Rusland, Sverige, Sydafrika, Tyskland og USA.

Indspilningen af alle Rued Langgaards strygekvartetter har sendt Nightingale String Quartet til tops internationalt i førende tidsskrifter for klassisk musik. Efter denne succes har kvartetten nu kastet sig over Vagn Holmboe, og ved koncerten i Hørsholm er en af hans kvartetter da også på programmet. I 2019 blev kvartetten udnævnt til Wilh. Hansen Ensemble 2020-22, og den er fast husensemble i Holmens Kirke i 2020-22.

I samarbejde med filminstruktøren Mads Nygaard Hemmingsen står kvartetten desuden bag to banebrydende musikvideoer, der – til musik af Sjostakovitj og Langgaard – udfordrer forestillingen om, hvad klassisk musik er og kan.

Nordic String Quartet spiller på instrumenter, der venligst er udlånet af Augustinus Fonden.

Gæstebilletter kan købes i kirken for 150 kr. fra kl. 19. Betal venligst med Mobilepay eller aftalte penge.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen