Nyhedsbrev

Poseidonkvartetten spiller i Hørsholm Kirke

 

Der kan opleves klassisk kvartetkunst fra øverste hylde når Musikforeningen den 20.marts kl. 19.30 byder velkommen til koncert med Poseidonkvartetten i Hørsholm Kirke. Ensemblets fire strygere er blandt vore førende kammermusikere, og kvartetten har siden grundlæggelsen i 2007 givet en lang række koncerter over hele landet. Ligeledes har Poseidonkvartettens CD-indspilninger af bl.a. Brahms og Grieg høstet store anmelderroser, og ved koncerten i Hørsholm skal vi da også opleve værker fra nogle af de fineste komponister i kvartetgenren: Haydn, Schumann og Brahms.

I den græske mytologi er Poseidon havets og naturkræfternes gud, og de fire musikere søger netop i deres fortolkninger at afdække musikkens stemninger og kontraster – fra vildskab, temperament og brusende bølger til ro, indadvendthed og blikstille hav.


Gæstebilletter kan købes i kirken fra kl. 19.

 

Jon Gjesme har været solist med en række af de ledende orkestre i Norden og USA. I flere end 20 år har han haft koncert­mesterstillinger i betydelige nordiske orkestre, bl.a. Det Kongelige Kapel og Oslofilharmonien. For tiden deler han sin tid som koncertmester i Copenhagen Phil og KORK (Kringkastingsorkestret i Oslo). Han har ledet projekter med flere kammerorkestre i Norden og har de senere år som dirigent stået i spidsen for bl.a. Copenhagen Phil, Oslofilharmonien og Danmarks Underhold­ningsorkester. Han spiller på en Stradivarius fra 1737 tilhørende Copenhagen Phil.

 

Christine Enevold er koncertmester for 2. violingruppen i Danmarks Underholdningsorkester og har igennem hele sin musiker­karriere desuden været meget aktiv på den danske kammermusikscene. Hun har som solist, i kammer- og kammerorkestersam­menhæng turneret i Europa og USA. Desuden er Christine en dedikeret violinunderviser af talentfulde børn og unge.

 

Ettore Causa er bratschprofessor på Yale University i USA, og han er desuden en yderst aktiv kammermusiker og solist i både USA og Europa. Han vandt i 2000 både Schidlof-prisen og Barbirolli-prisen for “the most beautiful sound” i Den Internationale Lionel Tertis Bratschkonkurrence i England.

 

Joel Laakso har optrådt over det meste af verden som kammermusiker bl. a. som medlem af New Helsinki String Quartet. Han er nu solocellist i Det Kgl. Kapel og siden 2019 medlem af Poseidonkvartetten. Han er uddannet ved Sibelius Akademiet hos Martti Rousi, Hannu Kiiski, Erkki Rautio og Marcel Bergman samt på Edsberg Institute ved Stockholm hos Torleif Thedeen. Han spiller på en Nicola Amati-cello, som Det Kgl. Kapel har stillet til hans rådighed.