Nyhedsbrev

57. SÆSON 2022-2023


Sæsonen bærer præg af Hørsholm Kirkes midlertidige lukning pga. ombygning, idet tre af koncerterne således gennemføres i Kokkedal Kirke. Til gengæld kan vi præsentere hele fem koncerter i Trommen!


Vi indleder i Kokkedal Kirke med det fremragende barokensemble Concerto Copenhagen (CoCo), der ofte har gæstet foreningen. De fremfører denne gang tre af J.Haydns fantastiske symfonier i en kammermusikalsk besætning under ledelse af Lars Ulrik Mortensen.


For første gang i foreningen får vi besøg af en række dygtige unge musikere fra Jacob Gade Fondens talentprogram, der spiller koncert i Trommen med et blandet kammermusikalsk program. Det bliver helt sikkert en stor oplevelse at høre de unge stjerneskud!


Ensemble Hermes er et ungt, Aarhusbaseret strygerensemble, der er opstået i det frodige miljø omkring Det jyske Musikkonservatorium. De leverer et spændende program, med bl.a. Chausson ́s Poéme.


Årets julekoncert er denne gang lagt i de bedste hænder hos mezzosopranen Signe Asmussen og accordeonisten Bjarke Mogensen, der har samlet et dream team, bl.a. med mundharmonikavirtuosen Mathias Heise!


Først i det nye år byder vi på et genhør med et af landets absolutte top-ensembler, nemlig Trio con Brio. Internationalt ligger de blandt de allerbedste, og vi skal denne gang høre værker af Haydn, Arensky og Schubert.


For tre år siden spillede den ungarske pianist Dénes Várjon en fremragende soloaften i Trommen, og nu vender han tilbage, denne gang med sin hustru, Izabella Simon. Sammen spiller de et afvekslende firhændigt program på Trommens skønne flygel.


Henschel-kvartetten regnes for en af de førende strygekvartetter internationalt, og i Kokkedal Kirke fremfører de bl.a. et værk af den danske komponist Thomas Agerfeldt. Dette markerer starten på en serie med tre af hans strygekvartetter i Hørsholm Musikforening.


Tre prominente danske musikere udgør tilsammen Keglebanetrioen, der har taget navn efter det kendteste værk for deres besætning, nemlig Mozarts Keglebanetrio for bratsch, klarinet og klaver. Ved trioens koncert i Trommen, der afslutter sæsonen, skal vi bl.a. også høre et værk af den danske komponist Anders Koppel.


Rigtig god fornøjelse og vel mødt til sæsonen 2022-2023! Henrik Brendstrup