Nyhedsbrev

Concerto Copenhagen indleder sæsonen i Hørsholm Musikforening

Med koncerten i Kokkedal Kirke mandag den 26. september kl. 19.30 starter Hørsholm Musikforening sin nye sæson 2022-23. De medvirkende er Concerto Copenhagen (CoCo) under ledelse af dirigenten Lars Ulrik Mortensen, som adskillige gange tidligere har besøgt Musikforeningen. Denne gang er det 3 symfonier af Joseph Haydn, der står på programmet.

CoCo har siden de første koncerter i 1991 udviklet sig til at være Skandinaviens førende orkester inden for den tidlige musik, barokken, klassikken og den tidlige romantik. Med kunstnerisk leder, dirigent og cembalist Lars Ulrik Mortensen i spidsen er CoCo blevet identisk med en særlig metodisk tilgang til arbejdet med det historiske materiale. CoCo forener kunstnerisk autenticitet og innovation, og gennem originale og kompromisløse fortolkninger får musikken nyt liv og fornyet relevans for et moderne publikum. Siden 1999 har samarbejdet mellem CoCo og Lars Ulrik Mortensen ført til en spændende kunstnerisk og musikalsk rejse værdsat og rost af publikum og kritikere verden over. Med et unikt repertoire, der kombinerer velkendt europæisk musik med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse samt ny musik, markerede CoCo sit 30-årsjubilæum i 2021, hvor CoCo også blev udnævnt til årets P2 Kunstner 2022.

De tre symfonier af Haydn stammer fra tiden omkring 1771-72, og de blev opført på det gigantiske sommerslot Esterháza, som Haydns arbejdsgiver, den styrtende rige fyrst Nikolaus Esterházy, lod opføre godt 50 km fra sin residens i Eisenstadt. De hører til Haydns ”romantiske” periode med hyppig brug af mol og ekspressiv følsomhed.

Der er adgang til koncerten for Musikforeningens medlemmer fra kl. 18.30. Gæstebilletter kan købes ved indgangen.